Навигација

 

 

- Вести 2009/10 -

Завршена Сезона у Међуопштинској лиги ФСПО

Фк Млади радник је у сезони 2009/10, остварио без сумње највећи успех у историји клуба, која траје више од седам деценија. Протекла сезона је специфична по много чему и ако се сагледају многе оклоности које су се десиле а које клубу нису ишле у прилог опстанак у лиги и освајање 10. места добијају на тежини и заслужују све похвале. Наш клуб је први пут од оснивања био принуђен да своје домаће мечеве игра ван Новог Ланишта. Домаћи терен је био само формално у Драгоцвету, Ракитову и Јагодини, на срећу, без последица. Највећи проблем и недаћа је била чињеница да је клуб после 15.кола кажњен, оправдано, али престрого због пропуста административне природе одузимањем чак 9 бодова, а да несрећа не долази сама после 20. кола смо остали због одустајања ФК Моравца из Крушара и без 3 бода тако да је на крају испало чак -12 бодова! На срећу, наша екипа је успела да преброди и тај проблем и да коло пре краја првенства обезбеди опстанак! Мимо свих прогноза и предвиђања. Ако се на то дода и хронична беспарица која је у једном моменту претила да клуб одустане од прескупог такмичења, опстанак је подвиг без преседана.

05. јун 2010. 30. коло; Свилајнац: Младост Дубље - Млади радник 5:0 (3:0)

На завршетку сезоне, Млади радник је у Свилајнцу изгубио резултатом 5:0, међутим резултат је одраз реалног односа снага на терену, наиме, Млади радник је започео са девет играча, а средином првог полувремена се повредио голман Златан Васић, па га је на голу заменио капитен Марко Лукић.

29. мај 2010. 29. коло; Jагодина: Млади радник - Хајдук Чепуре 2:1 (1:1)

Овом победом Млади радник се и теоретски ослободио баланса испадања из Лиге, тако да се може рећи да ће и након дебитовања остати у Међуопштинској Лиги. Голове је стандардно постигао Далибор Јеремић у 30. и 54. минуту.

22. мај 2010. 28. коло; Урсуле: Урсуле - Млади радник 4:2 (1:0)

По ужасно лошем терену за игру, голове за Млади радник постигли Топлица Стефановић и Горан Добросављевић из једанаестерца.

19. мај 2010. 27. коло; Jагодина: Млади радник - Табане 11:4 (5:1)

Убедљива победа против последњепласиране екипе на табели. Далибор Јеремић је постигао шест голова, а Иван Томић, Марко Лукић, Саша Ивановић, Саша Богосављевић и Бора Живанчевић по један гол.

15. мај 2010. 26. коло; Дреновац: Младост (Сикирица) - Млади радник 3:1 (1:0)

У првом полувремену по јакој киши, фудбалери Младости су рано повели и задржали тај резултат до одмора, разведравање и престанак падавина донели су резултатски преокрет изједначујућим голом Горана Добросављевића у 62. минуту, међутим, крајем сусрета домаћи играчи постижу два гола после грешака одбрамбених играча и голмана Тадића.

09. мај 2010. 25. коло; Jагодина: Млади радник - Слобода (Шуљковац)1:0 (0:0)

Изузетно важна победа Младог радника. Меч у коме се играло равноправно са шансама на обе стране одлучио је моменат из 75. минута. После одбијене лопте пред голом гостију најсналажљивији је био Горан Добросављевић и тако крунисао лагану али константну иницијативу нашег тима. Треба истаћи голмана Игора Тадића који је са пар одличних интервенција можда и најзаслужнији за три бода изузетне тежине.

02. мај 2010. 24. коло; Драгоцвет: Драгоцвет - Млади радник 2:1 (1:0)

Иако је екипа Драгоцвета прва на табели играчи Младог радника су пружили снажан отпор. Домаћин је повео у првом полувремену, а Млади радник изједначио средином другог евро-голом Милана Томића на асистенцију Далибора Јеремића, међутим савладани умором и јаким темпом у тренутку пада концентрације екипа Драгоцвета постиже други гол у 81. минуту и до краја сусрета успева да очува тај резултат. Од сјајних појединаца на терену треба издвојити голмана Игора Тадића који је имао неколико сјајних одбрана.

25. април 2010. 23. коло; Јагодина: Млади радник - Раднички (Текија) 7:2 (4:0)

Веома расположени и надахнути играчи Младог радника, просто су декласирали госте из Текије. Највиши резултат ове сезоне и веома значајну победу остварили су Топлица Стефановић са једним, а Далибор Јеремић, Горан Добросављевић и Милан Томић са по два гола.

21. април 2010. 22. коло; Вољавче: Црни Врх(Деоница) - Млади радник 2:3(2:2)

После драматичне борбе Млади радник осваја важне бодове у првенству. Голове су постигли Марко Лукић, Саша Богосављевић и Милан Томић.

18. април 2010. 21. коло; Јагодина: Млади радник - Винорача 0:1(0:0)

Пораз нашег тима у равноправној утакмици, уз благонаклоност судије Дејана Костића према гостујућој екипи.

11. април 2010. 20. коло; Коларе: Коларе - Млади радник 3:1(0:1)

07. април 2010. ФК Моравац из Крушара због неодигравања две првенствене утакмице својом кривицом искључен је одлуком Дисциплинске комисије ФСПО из даљег такмичења у Међуопштинској лиги, а све њихове утакмице до сада одигране сматрају се као да и нису одигране. ФК Моравац се враћа у најнижи ранг такмичења, све екипе које су са њима одиграле сусрете смањује им се број бодова.

04. април 2010. 19. коло; Јагодина: Млади радник - Напредак (Својново) 3:2 (1:2)

Гости су почетком сусрета повели, а Марко Лукић из једанаестерца изједначио у 21. минуту. Полувреме је завршено поновнимм вођством Напредка, али почетком другог полувремена најпре Милан Томић у 54. минуту изједначава, а непун минут касније Марко Лукић ефектним голом са 30 метара поставља коначан резултат.

01. април 2010. Наш највећи фудбалски клуб Црвена Звезда, сетила се дана када је за први тим дебитовао најбољи играч свих времена из Новог Ланишта,Светозар Андрејић.

http://www.crvenazvezdafk.com/tri-boda-protiv-mladosti-3141-c15-event.htm

28. март 2010. 18. коло; Јовац: Младост - Млади радник 4:2 (1:2)

На веома неугодном терену у Јовцу, Млади радник је изгубио иако је два пута водио, међутим веома слабо суђење и два неоправдано досуђена једанаестерца за домаћина преокренули су ток игре тако да је на крају Младост славила. Голове за Млади радник постигао је Марко Лукић у 4. минуту, и Милан Томић у 23. минуту.

21. март 2010. 17. коло; Табане: Млади радник - Моравац (Крушар) 2:1 (1:1)

У другом колу пролећног дела првенства на игралишту у Табану, Млади радник је угостио неугодну екипу Моравца из Крушара. Голове су постигли Марко Лукић из једанаестерца у 21. минуту, и Милан Томић из игре у 68. минуту.

14. март 2010. 16. коло; Табане: Млади радник - Синђелић (Војник) 3:1(1:0)

Започео је пролећни део првенства Међуопштинске лиге, у првој утакмици на стадиону Табане Млади радник је дочекао екипу Синђелића из Војника. Гости мотивисани, али недовољно јаки за екипу Младог радника која жели да се врати у горњи део табеле и поред одузимања бодова на крају јесењег дела. Најпре је мрежу из јаданаестерца затресао Александар Ристић у 21. минуту, на 2:0 је повисио Топлица Стефановић сјајним голом директно из корнера. Гости су смањили, али то је било недовољно јер је Зоран Стојановић при крају сусрета поставио коначан резултат 3:1.

22. новембар 2009. 15. коло;Ракитово:Млади радник - Младост (Дубље) 0:3 (служб.рез.)

Утакмица је регистрована службеним резултатом 0:3, јер је за Млади радник наступао играч који није био уписан у записник пре почетка утакмице. Млади Радник је од стране Дисциплинске комисије кажњен и одузимањем 6 бодова. Меч је завршен победом од 7:2, али узалуд.

15. новембар 2009. 14. коло; Чепуре: Хајдук - Млади радник 2:1 (0:0)

Потпуно неочекивано, фудбалери Младог радника су изгубили такорећи добијену утакмицу. Повели су у 65. минуту голом Јеремића, међутим, домаћини најпре изједначују у 80. минуту, а затим и постижу победоносни погодак у завршници сусрета у 90. минуту. Остаје жал за изгубљеним бодовима против екипе са дна табеле.

08. новембар 2009. 13. коло; Ракитово: Млади радник - Урсуле 0:1(0:0)

01. новембар 2009. 12. коло; Јагодина: ОФК Табане - Млади радник 1:4 (0:2)

Победа против последњепласиране екипе на табели. Далибор Јеремић је постигао све голове, два у првом и два у другом полувремену.

25. октобар 2009. 11. коло; Ракитово: Млади радник - Младост Сикирица - 1:6 (1:4)

Заслужен пораз,наше екипе. Катастрофална игра коју резултат верно одсликава. Стрелац јединог гола Ристић.

18. октобар 2009. 10. коло; Шуљковац: Слобода - Млади радник 2:9 (2:4)

Већ у петом минуту наша екипа долази у вођство, међутим, головима у 10. и 15. минуту домаћи тим преокреће резултат. Остатак меча протиче у знаку тоталне надмоћности нашег тима што и показује коначан резултат. Стрелци: Јеремић Далибор три гола, Марко Лукић два гола, Бора Живанчевић два, Дејан Васић и Саша Јанковић по један гол.

14. октобар 2009. 3. коло Купа ОФС Јагодина (2 фаза); Мајур: Партизан - Млади радник 2:2 (пен. 6:5)

11. октобар 2009. 9. коло; Ракитово: Млади радник - Драгоцвет 1:0 (1:0)

Важна победа Младог радника! Меч је одигран у Ракитову, терену ФК Лугомир који ће бити кориштен у наставку првенства као домаћи терен.

Голом Далибора Јеремића у 10 минуту, Млади радник крунише лагану теренску иницијативу, у наставку првог полувремена пропушта још пар прилика и на одмор се одлази минималним вођством. У наставку драма! Због црвених картона у 57 мин. па у 75 мин. Млади радник остаје са 9 играча на терену,гости и лидер досадашњег дела првенства врши жесток пресинг, међутим резултат остаје непромењен. На крају коначно и потпуно заслужено 1:0!

07. октобар 2009. 2. коло Купа ОФС Јагодина (2 фаза); Ново Ланиште: Млади радник - Драгоцвет 2:0 (0:0)

Меч је одигран на популарној Дутари у Новом Ланишту. Нажалост, суспензија терена и даље важи за Међуопштинску лигу ФС ПО.

Стрелци Ивић и Станковић. Млади радник је одиграо веома добро и најавио добар меч који је много важнији већ за три дана у првенству.

04. октобар 2009. 8. коло; Текија: Раднички - Млади радник 4:5 (0:1)

Трилер у Текији! Важни бодови освојени тешко али потпуно заслужено. После жестоке борбе, пуно преокрета уз пристрасно суђење главног судије у корист домаћина, фудбалери Младог радника носе сва три бода у Ново Ланиште. Меч је протекао у знаку Далибора Јеремића који је постигао 5 гола као и Игора Станковића одбрамбеног играча који је данас силом прилика дебитовао као голман.

30. септембар 2009. 1. коло Купа ОФС Јагодина (2 фаза); Ракитово: Лугомир - Млади радник 2:2, пеналима 2:4

Млади радник се пласирао у друго коло Kупа ОФС Јагодина.

27. септембар 2009. 7. коло; Драгоцвет: Млади радник - Црни Врх 1:1 (0:1)

Гости долазе у вођство после брзе контре у 30 минуту. Друго полувреме је протекло у знаку потпуне иницијативе наше екипе, међутим после пар пропуштених прилика до изједначења долази тек у 92 минуту евро-голом дебитанта Саше Јанковића.

19. септембар 2009. 6. коло; Винорача: Винорача - Млади радник 4:3(3:1)

Млади радник изгубио од лидера на табели резултатом 4:3. Голове за Млади радник постигли су Далибор Јеремић (два), и Милан Томић.

13. септембар 2009. 5. коло; Драгоцвет: Млади радник - Kоларе 2:0 (1:0)

Победа Младог радника над екипом ФК Коларе из Колара. Још почетком утакмице Милан Томић у 10. минуту постиже гол, да би при крају сусрета коначан резултат остварио нови играч у екипи Александар Ристић. И након овог кола Млади радник са скором од две победе, два пораза и једним нерешеним сусретом налати се на средини табеле међуопштинске лиге.

06. септембар 2009. 4. коло; Својново: Напредак - Млади радник 3:2 (1:0)

У четвртом колу Млади радник је гостовао екипи Напредка из Својнова код Параћина. У првом полувремену домаћа екипа је имала теренску иницијативу и повела, међутим у другом полувремену играчи Младог радника преузимају контролу над игром, и нарочито уласком Ивана Томића који и постиже први гол, најпре смањују резултат а недуго затим Бора Живанчевић изједначава резултат. До краја утакмице играчи Младог радника нападају и из једна акције погађају стативу, међутим, у 86. минуту домаћи фудбалери постижу трећи гол и тако освајају сва три бода у овој занимљивој утакмици.

30. август 2009. 3. коло; Драгоцвет: Млади радник - Младост (Јовац) 3:1 (2:0)

Прва победа фудбалера Младог радника у Међуопштинској лиги. Утакмица је одиграна у Драгоцвету јер терен Младог радника није добио потребне дозволе за употребу у овој лиги, али како из руководства клуба најављују ово је последња утакмица на неутралном терену. Играчи Младог радника су у потпуности надиграли Младост и већ у првом полувремену головима Далибора Јеремића остварили значајну предност. У другом полувремену Игор Станковић постиже трећи гол, и онда наступа период доста грубе игре гостујућих фудбалера која је резултирала са неколико црвених и жутих картона на обе стране, а при крају сусрета након једне лошије процене голмана Игора Тадића фудбалери Младости су смањили на 3:1. треба рећи да су у нашој екипи са успехом дебитовала три ново регистрована играча, чиме је знатно ојачан тим, што је допринело стабилности екипе и повољним резултатом.

23. август 2009. 2. коло; Крушар: Моравац - Млади радник 2:0 (2:0)

Већ током првог полувремена утакмица је решена, у другом полувремену Млади радник пропушта неколико изгледних шанси за изједначење.

15. август 2009. 1. коло; Милива: Синђелић (Војник) - Млади радник 2:2 (1:0)

На премијери у Међуопштинској лиги Млади радник је на терену у Миливи остварио нерешен резултат против Синђелића из Војника код Деспотовца. Прво полувреме домаћини су завршили вођством 1:0 голом у 21. минуту, међутим головима Горана Добросављевића у 71. и Марка Лукића у 82. минуту из једанаестерца, долази до преокрета, али пад концетрације у 89. минуту доводи до изједначења. Утакмица је протекла у фер и коректном надигравању, уз велику жељу и борбеност наше екипе за позитиван резултат.

 

Табела

 

 

Copyright © 2009. ФК Млади радник, 35271 Ново Ланиште
тел: (+381 64) 1844758
design & webmaster luksa
Сва права задржана