Овај сајт се више не ажурира и остаће видљив на интернету као историјски доказ како је некад изгледао први сајт села Новог Ланишта !!!

Актуелности:

 

30. јул 2011. 5. САБОР ИЗВОРНЕ ПЕСМЕ ШУМАДИЈЕ И ПОМОРАЉА
24. јул 2011. АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ОО ЦК НОВО ЛАНИШТЕ
јул 2011. ПРОМЕНА ФИКСНИХ БРОЈЕВА ТЕЛЕФОНА
06. мај 2011.
26. март 2011. СУСРЕТИ СЕЛА 2011.
24. март 2011. АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ МЗ НОВО ЛАНИШТЕ
21. фебруар 2011. ЗВЕЗДЕ ГРАНДА У ДОМУ КУЛТУРЕ
21. фебруар 2011. ПРЕДАВАЊЕ О ПОЉОПРИВРЕДИ
јануар 2011.
22. јануар 2011.

 

јул 2011. Најаве догађаја за јул и август.

14.08.2011. Одржавају се ванредни избори за представнике Савета Месне заједнице

30. јул 2011. У Дому Културе, по 5. пут одржан је Фестивал традиционалних песама Шумадије и Поморавља. У организацији Културног центра Јагодине, учествовало је шест Културно уметничких друштава из околних села, Дубоке, Милошева, Шуљковца, Ловаца и Доњег Рачника. Селектор фестивала Драган Трифуновић, који је требало да оцени учеснике и прогласи представнике за републичко такмичење у Приликама код Ивањице, је одлучио да не прогласи победнике већ да сви учесници иду на такмичење које ће се одржати средином августа..

24. јул 2011. Основна организација Црвеног Крста Ново Ланиште у сарадњи са ЦК Јагодине, МЗ Ново Ланиште и Болницом Јагодина, организовала је традиционалну летњу акцију добровољног давалаштва крви у просторијама Дома Културе. Укупан број прикупљених јединица крви за јагодинску болницу је 35, док су се укупно 40 људи одазвали акцији. Поред давалаца из села, учествовали су и даваоци из УДДК ''Чика Јаза'' Крагујевац, УДДК ''ТЕ-КО'' Костолац, Фабрика каблова Јагодина, Историјски Архив Јагодина, Јагодинска пивара, Удружење голубара СРБ 43 из Јагодине, ДДДК ''Драган Симијоновић Сики'' из Ракитова, ООЦК Милошево и ООЦК Дубока.

јул 2011. У склопу модернизације телефонског саобраћаја, Телеком Србија је на месту постојеће телефонске централе поставио нову дигиталну централу, са већим капацитетом бројева и могућношћу прикључења АДСЛ интернета и ИПТВ телевизије. Још једна веома важна промена је и додавање броја 8 испред постојећег боја код корисника. На пример, стари број 035-266-*** , биће замењен бројем 035-8-266-***.

06. мај 2011. И ове године у организацији локалне самоуправе пензионери из Јагодине и јагодинских села имали су прилику да четири дана проведу на екскурзији у Грчкој. Око 800 пензионера боравило је у градовима Литохоро и Лептокарија. Међу њима било је и 12 из Новог Ланишта. Ево какве су утиске понели одатле.

 

26. март 2011. У првом делу овогодишњих Сусрета села у Дому културе у Новом Ланишту, састале су се екипе КУД-а ''Живадин Јанковић Кум'' и КУД-а ''Младост'' из Кончарева. Пошто обе екипе нису имале комплетан програм, као гости су наступили чланови КУД-а ''Лугомир'' из Ракитова. Реванш сусрет је 17. априла у Кончареву.

24. март 2011. У Дому културе у Новом Ланишту, у организацији Месне заједнице Ново Ланиште и Црвеног Крста Јагодине, одржана је акција Давалаштва крви у којој је крв за болницу дало 18 давалаца, од 25 колико их је понудило.

25. фебруар 2011. У Дому културе у Новом Ланишту, концерт су одржале младе звезде Гранда, Славица Ћуктераш и Немања Војводић.

21. фебруар 2011. Саветодавци Пољопривреднe стручнe службe Србије, ПССС Јагодина, су одржали предавање у Новом Ланишту 21.02.2011. године у просторијама Дома културе.

Презентоване су теме:
1. Прихрана озимих усева - Миланка Миладиновић, дипл. инг.
Циљ је указати на значај прихране пшенице и других озимих усева као и врсте ђубрива које треба употребити.
2. Сузбијање корова у кукурузу - Љиљана Јеремић, дипл. инг.
Циљ је упознати пољопривредне произвођаче са врстама најзначајнијх корова у у усеву кукуруза и врстама хербицида које треба употребити са сузбијање појединих коровских врста.
3. Ђубрење и принос кукуруза - Миодраг Симић, дипл. инг. Циљ је указати на значај правилне минералне исхране на принос кукуруза.
4. Актуелни проблеми и предлог унапређења селекције у сточарству - Драган Јаковљевић, дипл. инг. Циљ   је упознати произвођаче са актуелностима у спровођењу мера селекције у говедарству.

јануар 2011. Почетком ове године, аутора овог сајта контактирао је господин Душан Напијало који живи у Холандији. Од њега смо добили ексклузивне фотографије снимљене у селу пре тачно 95 година, тачније 1915/16. у време Аустроугарске окупације. Ове слике су од изузетног историјског значаја, пре свега јер су то најстарији до сада забележени снимци, а нарочито што се на њима виде неки објекти који и дан данас постоје. Све фотографије можете погледати у нашој ФОТОГАЛЕРИЈИ. Још једном хвала господину Душану.

22. јануар 2011. Познати произвођач вина из нашег села, Дарко Јовић, са својим вином ''Ћуран'', освојио је златну медаљу за квалитет на Међународном фестивалу вина који је био одржан у Темерину код Новог Сада. Тиме је још једном показао да се у овом нашем крају производе добра вина.